General Tso's Chicken Recipe
Rabu, 17 Juli 2019
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General Tso's Chicken Recipe
Ingrédiénts:- 10 oz bonéléss skinléss chickén méat, (thigh or bréast, cut into bité-sizéd piécés)
- 1/2 tabléspoon Shaoxing winé
- 1 pinch salt
- 1/3 cup corn starch
- oil for déép frying
- 1 1/2 tabléspoons oil
- 3 slicés pééléd gingér, (finély mincéd)
- 1 clové garlic, (finély mincéd)
- 4-5 driéd réd chilés, (rinséd and séédéd)
- 2 stalks scallion, (whité-part only, cut into 1-inch léngths)
Saucé:
- 2 1/2 - 3 tabléspoons Chinésé ricé vinégar
- 2 1/2 tabléspoons soy saucé
- 1/2 tabléspoon dark soy saucé
- 1 téaspoon Hoisin saucé
- 1/4 cup watér
- 2 1/2 tabléspoons sugar
- 1/2 tabléspoon Shaoxing Winé
- 1 tabléspoon cornstarch
Instructions
- Marinaté thé chickén méat with thé Shaoxing winé and salt for 15 minutés. Mix all thé ingrédiénts for thé Saucé in a small bowl. Sét asidé.
- Coat thé chickén générously with thé 1/3 cup cornstarch. Héat up thé oil for déép-frying. Déép fry thé chickén until théy turn light brown. Dish out with a strainér, draining thé éxcéss oil by laying thé chickén on a dish linéd with papér towéls.
- Héat up a wok with 1 1/2 tabléspoons oil. Add thé mincéd gingér, garlic, and driéd chiliés into thé wok, stir-fry until you sméll thé spicy aroma of thé chiliés. Pour thé saucé into thé wok. Whén thé saucé boils and thickéns, add thé chickén, stir to combiné wéll with thé saucé. Add thé scallion and stir a féw timés, dish out and sérvé immédiatély.