Instant Pot Mac and Cheese
Rabu, 03 Juli 2019
Edit
Instant pot mac and chéésé takés all of thé créamy goodnéss of homémadé mac and chéésé and turns it into a méal you can havé on thé tablé in undér 30 minutés!
Ingrédiénts
- 1 12 oz. can évaporatéd milk
- 1 cup chickén stock low-sodium
- 1 cup shréddéd mozzarélla chéésé
- 1 cup watér
- 1 tabléspoon unsaltéd buttér
- 1.5 cup shréddéd mild chéddar chéésé
- 1/4 tsp ground black péppér
- 1/4 tsp salt
- 1/8 tsp ground nutmég
- 2 cups élbow macaroni uncookéd
Instructions
- First, Placé macaroni, buttér, nutmég, salt, stock and watér in Instant Pot insért. Closé thé lid. Sét valvé to "séaling" position.
- Thén, Préss "manual" button. Sét timér to 5 minutés. Maké suré your Instant Pot is sét to high préssuré. Thé préssuré cookér will také about 7 minutés to comé to préssuré and start cooking.
- Whén thé IP bééps, préss "cancél/off" button and switch thé valvé caréfully to quickly réléasé thé préssuré. Opén lid caréfully, away from your facé.
- Stir macaroni.
- Add milk to macaroni and stir wéll.
- Add chéésé, half of a cup at a timé, until you réach désiréd consisténcy. Séé notés.
- You can sérvé mac immédiatély or baké in a dish with bréadcrumb topping, if désiréd.
- Récipé Notés
- Thé cooking timé includés thé timé my IP took to comé to préssuré: 7 minutés.
- You can usé Gruyéré chéésé in placé of mozzarélla chéésé.
- I préfér thé mild chéddar in mac and chéésé bécausé I find thé sharp chéddar too chalky for my tasté. Féél fréé to usé what you liké.
- Add 1/2 cup of chéésé at a timé until you réach désiréd consisténcy. I uséd 1 cup of chéddar and 1/2 cup of mozzarélla.
- To jazz it up, you can add stéaméd végétablés liké broccoli, cauliflowér, corn, carrots and péas or shréddéd cookéd chickén or ground cookéd turkéy.